Circular Design -valmennusohjelma lähestyy puoliväliä

Circular Design -valmennusohjelma lähestyy puoliväliä

Ympäristöministeriön aloitteesta rakennettu Circular Design -kehityspolku kohti kiertotaloutta -ohjelma on edennyt jo puoliväliin. Vuoden 2023 aikana toteutettavassa valmennusohjelmassa 50 suomalaista yritystä valmennetaan kiertotalouden edelläkävijöiksi. Image Wearin lisäksi pilottiohjelmassa ovat mukana mm. Stora Enso, UPM Raflatac, Mirka, Helkama Velox, Kiilto ja Genelec.

Yritysten kehityshankkeet etenevät

Pilottiohjemassa mukana olevilla yrityksillä on erilaisia kiertotalouden kehityshankkeita – osa kehittää strategisen tason hankkeita, osa taas konkreettisia tuote- tai palveluprojekteja. Kehityshankkeet ovat suunnitteluvaiheessa ja moni projekti käynnistyykin vasta vuoden loppuun kestävän valmennuksen jälkeen.

Valmennusohjelman osallistujat ovat entistä varmempia siitä, että kiertotalouteen siirtyminen on välttämätöntä. Valmennus on koettu innostavaksi ja se on lisännyt kiinnostusta uusiin kiertotalouden ideoihin ja avauksiin.

 

Circular Design valmennusohjelma lähestyy puoliväliä.

Image Wear kehittää kestäviä ja kierrätettäviä työvaatteita

Image Wearin tavoitteena on kehittää valmennusohjelmassa erityisesti työvaatteiden elinkaaren alkupäätä. Ympäristön kannalta on tärkeää, että tuotteet suunnitellaan niin, että ne kestävät mahdollisimman pitkään siinä tarkoituksessa, mihin ne on kehitetty.

Työvaatteen pitkän elinuran lisäksi tärkeää on kierrätys. Image Wearin hankkeessa kehitetään myös työvaatteiden suunnittelua niin, että vaatteet voidaan kierrättää mahdollisimman tehokkaasti.

Lue lisää Circular Design -valmennusohjelmasta täältä