Hiilijalanjälki

Eko-logo Image Wear

Hiilineutraalit toiminnot

Tavoitteenamme on olla hiilineutraali oman toimintamme osalta vuoteen 2025 mennessä. Seuraamme tavoitetta kahdella mittarilla:

  • Uusiutuvan energian osuus omassa tuotannossa ja toimipisteissä.
  • CO₂-päästöt / tuotettu vaatetonni.

Omalla toiminnalla tarkoitamme Suomen toimintojamme sekä omaa tuotantoamme Virossa. Pyrimme tavoitteeseen muun muassa siirtymällä käyttämään uusiutuvaa energiaa tuotannossamme ja toimipisteissämme sekä minimoimalla kuljetusten ja liikkumisen päästöt. Lisäksi kompensoimme ne päästöt, joita emme pysty välttämään.

Uusiutuvan energian käyttö

Kaikki Suomen toimipisteittemme sähkö on jo nyt peräisin uusiutuvista lähteistä. Työsuhdeautoissamme olemme siirtyneet osittain sähköautokantaan; kolmen työsuhdeautomme joukossa on kaksi täyssähköautoa ja yksi bensiinikäyttöinen auto. Vaihdamme viimeisen auton ekologisempaan vaihtoehtoon, kun se tulee vaihtoikään. 

Tulos 2021: Uusiutuvan energian osuus omassa tuotannossa ja toimipisteissä oli 53 % (pois lukien Viljandin tehdas). Narvassa osuus oli 6,15 %, Suomessa 100 %.

Hiilidioksidipäästöt per tuotettu vaatetonni

Kompensoimme vuoden 2021 osalta Suomen toimipisteiden päästöt ja liikematkustuksen päästöt yhteistyökumppanin kautta. Kompensoitavaa kertyi 206 420 kg CO₂-ekv. 

Tulos 2021: 18,030 t CO₂-ekv / tuotettu vaatetonni

Tavoite 2022: Olemme hiilineutraaleja Suomen toimintojemme osalta.

 Image Wear Gee-kuosi mukit vastuullisuutta

Hiilijalanjälki

Laskimme vuoden 2021 hiilijalanjäljen OpenCO2.net-laskurilla, kun taas vuonna 2020 käytimme SYKE:n Y-hiilaria. Uusi laskuri huomioi myös Scope 3 -kasvihuonekaasupäästöjä, mikä lisää hiilijalanjälkemme kattavuutta ja tarkkuutta esimerkiksi käyttämiemme materiaalien osalta. Scope 2 -päästöjen laskennassa ovat mukana Tampere ja Lieto sekä myymälöistä Espoon ja Tuusulan myymälät. Lisäksi sähkön ja kaukolämmön osalta mukana nyt Narvan lisäksi myös Viljandin tehdas.

Vuoden 2021 Scope 3 -päästöjen laskelmassa on mukana käyttämiemme kankaiden ja neulosten hiilijalanjälki, joka on laskettu kankaiden ja neulosten kuitupitoisuuden kautta. Mukaan päästölaskentaan on otettu seuraavien kuitujen käytetyt määrät: akryyli, elastaani, kierrätyspolyesteri, polyamidi, polyesteri, puuvilla, villa ja viskoosi.

Pakkausmateriaaleista laskuriin on lisätty kartonki, muovi ja puupakkausten (lavat) käytetyt kilot. Laskenta sisältää: laiva-, juna- ja lentorahdit sekä maantierahdit tehtaille/alihankintaan ja takaisin sekä kuljetukset asiakkaille. Asiakaskuljetuksissa käytämme suurimmaksi osaksi Posti Green -kuljetuksia, jotka ovat hiilineutraaleja. Jätteiden kuljetuksen ja käsittelyn osalta olemme käyttäneet toimittajalta saatua hiilijalanjälkilukua. Sisältää Tampere + seuraavat myymälät: Kotka, Joensuu, Rovaniemi, Tuusula, Tornio. Narvan sekajätteen määrä on syötetty laskuriin. Viljandista tietoa ei saatu. Liikematkustamisesta mukana ovat autolla, lentämällä, junalla, taksilla ja linja-autolla kuljetut henkilökilometrit sekä hotelliyöpymiset.

Tulos 2021: 4 122,86 t CO₂ekv