Image Wear mukaan Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen

Image on on mukana hiilineutraali tekstiili ja muoti tavoitteessa. Oma tavoitteemme on olla hiilineutraali jo vuonna 2025.

Image Wear mukaan ensimmäisenä työvaateyrityksenä

Image Wear liittyi ensimmäisenä työvaateyrityksenä mukaan lokakuussa lanseerattuun Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen. Suomen Tekstiili & Muoti yhdessä palveluyhtiönsä kanssa toteuttavat kyseisen sitoumuksen. Sitoumuksessa on 26.11.2021 mennessä mukana jo kymmenen suomalaista tekstiilialan yritystä.

Hiilineutraaliksi 2035 mennessä

Sitoumukseen mukaan lähteneet yritykset sitoutuvat tavoittelemaan oman toimintansa hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalisuutta tavoitellaan seuraavilla toimenpiteillä:

-        Yrityksen oman hiilijalanjäljen laskenta

-        Vähäpäästöisen toiminnan kehittäminen hiilijalanjäljen
         laskennan ja merkittävimpien päästölähteiden tunnistamisen avulla

-        Päästöjen kompensointi osana ilmastotyötä

-        Vähäpäästöisen toiminnan edistäminen myös globaaleissa arvoketjuissa

”Lähdimme mukaan Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen, vaikka oman toimintamme osalta tavoittelemmekin hiilineutraaliutta aikaisemmin, koska näin saamme mukaan sekä laskelmiimme että toimintamme kehittämiseen näkökulmaa koko toimintaketjun osalta”, kertoo Image Wearin vastuullisuusjohtaja Kati Tukiainen. ”Mielestämme on hyvä, jos mahdollisimman moni tekstiilialan toimija liittyy mukaan ja saamme ainakin suomalaisten toimijoiden osalta yhdenvertaiset laskentatavat hiilijalanjäljelle. Omalle alalle räätälöity hiilijalanjälkilaskuri helpottaa laskentatyötä ja arvostamme myös STJM:n sparrausapua ja koulutuksia aiheeseen liittyen.” 

Palveluita työvaatteiden käyttöiän pidentämiseen

Image Wear keskittyy hiilijalanjälkityössään erityisesti työvaatteiden käyttöiän pidentämiseen kehittämillään  kiertotalouspalvelumalleilla. Aarre-palvelussa kierrätämme asiakkaan vaatteita käyttäjältä toiselle. Lisää Aarre-palvelusta täällä. 

Työvaatelainaamosta käyttäjä voi vuokrata työvaatteensa haluamakseen ajanjaksoksi. Lue lisää Työvaatelainaamosta täältä. Tekstiilisen käyttöikänsä lopuksi tuotteet voi palauttaa meille Kierre-palveluun, jossa vaatteet käytetään kierrätyskomposiittituotteiden raaka-aineiksi.  Tutustu Kierre-palveluun ja -tuotteisiin täällä.

Kierrätetään yhdessä pienempi hiilijalanjälki!

Parempia työpäiviä - Image Wear Työvaatteet