Image Wear Vartija-mallisto – huippuunsa kehitetyt työvaatteet

Uusi Vartija-mallisto on kompakti valikoima työvaatteita. Yhdessä alan ammattilaisten kanssa kehitimme malliston, joka kattaa erilaiset vartioinnin ja järjestyksenvalvonnan tehtävät. Image Wear - parempia työpäiviä

Markkina-analyysi ja työtehtävien määrittely

Jo vuonna 2018 Image Wearilla todettiin, että turvallisuuteen liittyviä yrityksiä on paljon ja toimiala on strategisesti meille merkittävä. Myyntiin perustettiin Turvallisuus-liiketoiminta, johon viranomaisasiakkaiden rinnalle liitettiin yksityinen vartiointi.

Kun uuden liiketoimintayksikön asiakkaat oli määritelty, vuorossa oli mallistokatsaus. Vartijatuotteita oli aikaisemminkin myyty paljon, mutta mallisto oli uudistamisen tarpeessa. Yksityiskohtaisen markkina-analyysin pohjalta tutkittiin, paljonko vartijavaatteita käyttäviä henkilöitä Suomessa on. Todettiin, että isojen vartiointiyritysten rinnalla on paljon henkilöstömäärältään pienempiä yrityksiä, joten tarve oli helposti yksilöitävissä olevalle mallistolle.

Toimiala on meille tuttu ja tiedämme, mitä ominaisuuksia vartijavaatteissa tarvitaan – onhan meillä paljon kokemuksia turvallisuusviranomaisten ja ensihoitajien vaatteiden valmistamisesta. Emme kuitenkaan lähteneet henkseleitä paukutellen tekemään uutta mallistoa. Kun tehdään huippumallistoa, asiakkaan ääntä tarvitaan ohjaamaan oikeaan suuntaan. Pyysimme yhden asiakkaamme mukaan projektiin, ja yhdessä määrittelimme, millaisia vartija- tai järjestyksenvalvontatehtäviä on olemassa: kenttä- ja piirivartiointi, aulavalvonta, arvokuljetukset ja järjestyksenvalvonta. Päätehtävän lisäksi voi olla muita avustavia tehtäviä, vaikkapa myymälässä vartija voi kerätä ostoskärryjä tai jopa istahtaa kassalle.

Vartija tekstin tulee näkyä työvaatteessa sekä edessä, että takana.

Vaatekaapin karsinta

Rakensimme yhdessä ammattilaisten kanssa jokaiselle työtehtävälle oman vaatekaapin. Emme kuitenkaan lähteneet tekemään jokaiseen tehtävään omia vaatteita. Tavoitteena oli kompakti mallisto, joka kattaa erilaiset tehtävät. 

Konmaritus toimii myös vaatemalliston suunnittelussa. Pysähdyimme miettimään, mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä ja mistä voi luopua. Pienillä muutoksilla kehitimme vaatteita, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä.  Yhdessä alan ammattilaisten kanssa rakensimme vaatteet kohta kohdalta niin, että kunkin tehtävän vaatimukset otettiin huomioon. Haastekohtiin keksittiin toimivat ratkaisut – jos toinen tarvitsi heijastinta ja toinen ei, vastaus oli irrotettava heijastin. Tuotteissa on valmiit Velcro-tarranauhat irtomerkkien kiinnitystä varten. Yrityksen logot voi painaa tai brodeerata suoraan tuotteisiin. 

Huippuunsa hiottu vartijamallisto

Voimme liioittelematta todeta, että olemme kehittäneet huippumalliston, jonka lippulaivatuotteita ovat kenttäpaita, irtovuoritakki, reisitaskuhousut ja kenttähaalari.

Vartijan työvaatteet ovat siistit, mutta käytössä toimivat - Image Wear

Osassa tehtäviä tarvitaan joko luoti- tai varusteliiviä. Uuden kenttäpaidan esikuvana on ollut armeijaympäristössä yleistynyt luotiliivin aluspaita. Paidan vartalo-osa on erittäin hengittävää materiaalia. Kaikki taskut on lisätty jämäkämmästä kankaasta valmistettuihin hihoihin. Kun luoti- tai varusteliivi puetaan kenttäpaidan päälle, liivin alle ei jää vartaloon painautuvia taskuja. Paidan hihojen ansiosta kenttäpaidan ja liivin kokonaisuus näyttää takilta. Kenttäpaita näyttää siistiltä myös sellaisenaan ja muodostaa tyylikkään asukokonaisuuden vartijan reisitaskuhousujen kanssa.

Irtovuoritakki on mukavan hengittävä ja sitä voi käyttää kesät talvet irtovanuvuorin ansiosta. Pusakkamallista takkia on helppo käyttää varustevyön kanssa. Reisitaskuhousuissa on runsaasti taskuja, ja housut joustavat sieltä, missä joustoa tarvitaan: yläselästä ja haaroista. Toimivat ja tyylikkäät housut sopivat muihinkin kuin vartijan töihin, vaikkapa teollisuuteen tai kiinteistönhuoltoon.

Kenttähaalari on monen vartijan toivevaate. Noin puolet vartijoista haluaa käyttää haalaria, puolet takin ja housujen yhdistelmää. Molemmat asut näyttävät samalta. Näin yritys voi hankkia osalle henkilöstöä haalarin ja osalle takin & housut, mutta kokonaisuus säilyy yhtenäisenä. Uusi kenttähaalari on mukava käyttää: joustavat haarakappaleet helpottavat liikkumista, ja kainaloiden sekä alaselän tuuletusaukot tuovat erinomaista ilmanvaihtoa. Selässä on lisäksi tuulilippa.

Mallistoon kuuluvat lisäksi uudet pikee- ja polettipaidat. Pikeepaidan kaulukseen ja olkapäille on lisätty kangasvahvikkeet. Sekä pikee- että polettipaidoista on pitkä- ja lyhythihaiset versiot. Polettipaidoista on omat mitoitukset miehille ja naisille.

Image Wearin myymälämallisto täydentää kokonaisuuden

Image Wearin myymälöiden mallisto täydentää vartija- ja

Vartijan työvaatteiden tulee toimia tiukassakin tilanteessa - Image Wear

järjestyksenvalvontatehtävien vaatetarpeet. Mallistosta löytyvät niin erilaiset Softshell-takit ja -liivit kuin aulapalvelijoiden virkapuvut.

 

Kiinnostaako Vartija-mallisto?

Ota yhteyttä: teemu.kiiskinen@imagewear.fi

puh. +358 40 529 7472

 

Image Wear Oy – Parempia Työpäiviä!