Suomen vesistösäätiö ja Image Wear Oy yhteistyöhön puhtaan veden puolesta

Suomen Vesistösäätiö yhteistyöhön puhtaan veden puolesta

RepairFriday - Korjaa, kierrätä ja vaikuta vesiin

Jokainen tekemämme valinta vaikuttaa vesiin! Korjaamalla pidennät tuotteen elinkaarta ja vähennät valmistavan teollisuuden vesistökuormitusta.

Miksi vesi on tärkeää?

Makea vesi on välttämättömyys kaikelle elämälle. Suomen vesistöt mielletään usein maailman puhtaimmiksi, mutta todellisuudessa maassamme on kymmeniätuhansia rehevöityneitä järviä, perattuja virtavesiä ja padottuja koskia. Vesistöjämme uhkaa luontokato ja lämpenevän ilmaston vaikutukset. Vedet tarvitsevat apuamme, jotta myös tulevat sukupolvet voivat kokea niiden kirkkauden ja kauneuden.

Vastuu vesistä kuuluu meistä jokaiselle

Suomen vesistösäätiö on voittoa tavoittelematon toimija, joka tekee töitä hyvinvoivien ja puhtaiden vesien puolesta. Säätiö edistää vesistöjen suojelua ja kestävää käyttöä sekä osallistuu vesistöjen kunnostamiseen.  ”Vesiin voi vaikuttaa monilla - isoilla ja pienillä - valinnoilla työssä ja kotona, joka päivä. Vesivastuullisuutta on esimerkiksi veden käytön vähentäminen, vesien suojeleminen haitallisilta aineilta ja tietoisuuden lisääminen omasta toiminnastaan vaikkapa kuluttajana ja mökkiläisenä”, sanoo Suomen vesistösäätiön toiminnanjohtaja Liisa Hämäläinen.

Suomi on sitoutunut YK:n Agenda 2030 -tavoitteeseen ja haluaa yrityksistään maailman vesivastuullisimpia. Image Wear on tarttunut haasteeseen yhdessä Suomen vesistösäätiön kanssa. Tekstiilialan tuotantoketjut ovat pitkiä ja niissä käytetään runsaasti vettä. ”Koska Image Wearilla ei pienenä toimijana ole suuria mahdollisuuksia vaikuttaa toimittajiemme prosesseihin, olemme päättäneet tukea Suomen vesistösäätiön toimintaa vesistöjen tilan parantamisessa”, kertoo Image Wearin vastuullisuusjohtaja Kati Tukiainen ja jatkaa: ”Samalla haluamme tutkia, miten voimme parantaa omaa vesijalanjälkeämme ja tuoda esille vesiensuojelun tärkeyttä sekä sitä, että jokainen voi tehdä oman vesiensuojeluteon käyttämällä vaatteet loppuun. Vaatteita korjaamalla pystyy pidentämään niiden elinkaarta.”

Image Wear ekomerkki

Miten Image Wear pienentää vesijalanjälkeään?

Suomen johtava työvaatevalmistaja kannustaa korjaamaan ja kierrättämään työvaatteita? Kyllä, Image Wear on kehittänyt erilaisia uudelleenkäyttö- ja kierrätyspalveluita. Vaatelaastarilla® voi helposti ja nopeasti korjata rikki menneen työvaatteen ja pidentää sen käyttöikää. Aarre-kierrätyspalvelun avulla asiakkaan työvaatteita kierrätetään työntekijältä toiselle, Työvaatelainaamo on ekologinen ja kustannustehokas tapa hankkia työvaatteet vaihteleviin tarpeisiin ja Käytetyttyövaatteet.fi-verkkokaupassa käytöstä poistuneet, työkykyiset vaatteet etsivät uusia käyttäjiä. Työvaateuransa lopussa oleville tuotteille on myös kierrätysvaihtoehdot uusiksi tekstiilituotteiksi tai Kierre®-komposiittituotteiksi.

”Tärkein ekoteko on, että työvaatteet valmistetaan laadukkaista, kestävistä, työvaatteille kehitetyistä materiaaleista. Mitä kauemmin vaate on alkuperäisessä käytössä, sitä pienempi vesijalanjälki sillä on”, muistuttaa Kati Tukiainen. 

Image Wear Repair Friday eli paikkausperjantai Black Fridayn tilalla

Black Fridayn sijaan Repair Friday

Black Fridayn sijaan Image Wearin myymälöissä ja imagewear.fi-verkkokaupassa on Repair Friday eli PaikkausPerjantai, jolloin ostosten kaupan päälle saa Vaatelaastari®-pakkauksen. Vaatelaastarin® avulla saa näppärästi paikattua pienet reiät ja näin jatkettua vaatteen elinkaarta. Lisäksi Image Wear lahjoittaa kaikista Repair Fridayn aikana Image Wear myymälöistä tai imagewear.fi-verkkokaupasta ostettujen IW-työvaatteiden myynnistä 1 % Suomen vesistösäätiön toimintaan.

Vesivastuullisen kuluttamisen resepti

Suomen vesistösäätiön ja Image Wearin yhteinen vesivastuullisen kuluttamisen resepti koostuu seuraavista aineksista:

-        Lainaa kaverilta ja kaverille

-        Osta hyvin tehtyä ja vain tarpeeseen

-        Kohtelemalla vaatettasi hyvin kohtelet hyvin myös luontoa ja itseäsi

-        Käytä, pese, korjaa ja kierrätä

-        Käytä biohajoavia pesuaineita

-        Vältä turhia pesukertoja – tuuletus korvaa usein pesun