Tampereen matonpesupaikkojen penkit kestäneet säätä ja käyttöä

Tampereen matonpesupaikkojen penkit kestäneet säätä ja käyttöä

Cliff-penkit Hiedanrannassa, Eteläpuistossa ja matonpesupaikoilla

Tampereen kaupunki on hankkinut Cliff-kierrätyskomposiittipenkkejä Hiedanrantaan, Eteläpuistoon ja kaikille Tampereen matonpesupaikoille. Penkit on valmistettu käytöstä poistetuista työvaatteista ja kierrätysmuovista.

Ensimmäiset testipenkit toimitettiin Hiedanrantaan ja Eteläpuistoon kesällä 2020. Penkit valmistettiin VR:n käytöstä poistetuista työvaatteista. Pilottihanke tehtiin yhdessä Tampereen Infra Oy:n, Image Wear Oy:n ja VR:n kanssa. 

Keväällä 2021 toteutettiin kaupunkilaisten toiveiden mukaisesti isompi pilotti. Tampereen 19 matonpesupaikalle toimitettiin yhteensä 30 penkkiä. Image Wear toimitti penkit osina Sarka Oy:lle. Sarka Oy on Tampereen kaupungin sopimustoimittaja, joka työllistää osatyökykyisiä ja pitkäaikaistyöttömiä. Sarka kokosi penkit ja toimitti ne paikoilleen.

 

Penkit ovat kestäneet hyvin niin säätä kuin käyttöä

Matonpesupaikkojen penkkipilotissa seurataan erityisesti penkkien kestävyyttä. Tampereen Infran viheralueiden kunnossapidon työpäällikkö Teemu Kylmäkoski ja Image Wearin vastuullisuusjohtaja Kati Tukiainen tekivät kesäkuussa kierroksen Vehmaisten ja Iidesrannan matonpesupaikoille.

Image Wear Kierre-palvelu Cliff-penkki Tampere

Matonpesupaikkojen penkit ovat olleet paikoillaan nyt kaksi talvea. Sekä Vehmaisten kaksi penkkiä että Iidesrannan yksi penkki ovat hyvässä kunnossa ja ovat kestäneet erilaisia säitä hyvin. Kyseiset penkit ovat pysyneet hyvin myös paikoillaan. Eteläpuistoon ensimmäisessä pilottihankkeessa asennettu penkki on kovassa suosiossa ja sen paikka vaihtelee usein. Painavaa penkkiä ei helposti saa siirrettyä, mutta isommalla joukolla muutamia metrejä kuitenkin. Toisinaan penkki on alkuperäisellä paikallaan jalkakäytävän reunassa, toisinaan taas viereisen näytöslavan edessä tai kaupunkilaisten käyttöön asennettujen grillien vieressä. Ehkä penkin seilaaminen tarkoittaa, että Eteläpuistoon tarvittaisiin näitä useampi.

 

Kaupunkilaisilta tyytyväistä palautetta kierrätyskomposiittipenkeistä

Kaupunkilaiset ovat tyytyväisiä Cliff-kierrätyskomposiittipenkkeihin. Erityisesti matonpesupaikkojen penkeistä on tullut palautetta, että on kivaa, kun voi välillä levätä mattojen pesun lomassa.

Iidesrannan matonpesupaikalla oli mattoja pesemässä Anne Rigel yhdessä koiransa Perlan kanssa. Annen toiveena on, että Iidesrantaan saataisiin toinenkin penkki, joka olisi enemmän varjossa. Aurinkoisena päivänä olisi mukava syödä eväitä ja levätä suojassa auringonpaahteelta.

Image Wear Kierre-palvelu Cliff-penkki Tampere

Jotain uuttakin opimme penkkikierroksella. Anne Rigel mainitsi, että Rompsinrannan matonpesupaikallakin on penkki. Hetken hämmästeltyämme Anne kertoi, että Rauhaniemen rantaa kutsutaan Rompsinrannaksi.

Lue lisää Image Wearin Kierre®-palvelusta ja Cliff-penkeistä täältä.

 

Image Wear logo
Image Wear Parempia Työpäiviä!