Tiedätkö, millaisissa oloissa työvaatteesi on valmistettu? Vastuullisuudestaan tunnettu Image Wear osaa kertoa tämän asiakkailleen

Image Wearin kehitysjohtaja Kati Tukiainen kertoo, miten Kierre-palvelulla voidaan kierrättää vanhat työvaatteet kestäväksi materiaaliksi vaikkapa penkkeihin ja trukin lavoihin.

Vastuullisuus vaikuttaa yhä useammin kuluttajien valintoihin, mutta kuinka moni tulee miettineeksi, missä ja kenen toimesta omat työvaatteet on tehty. Kotimaisen työvaatevalmistajan Image Wearin vastuullisuusjohtajan Kati Tukiaisen mukaan paine vastuullisiin työvaatehankintoihin tulee yleensä lainsäädännöstä tai yritysten ja yhteisöjen omista vastuullisuustavoitteista, mutta myös enenevässä määrin niiden henkilöstöltä ja asiakkailta.
 
– Ilmastonmuutos ja luontokato sekä niiden myötä myös vastuullisuusasiat ovat tällä hetkellä jatkuvasti esillä julkisessa keskustelussa. Sen takia myös työvaatteiden käyttäjät ja yritysten ja yhteisöjen omat asiakkaat osaavat kiinnittää enemmän huomiota vastuullisuuteen, Tukiainen kertoo.

Image Wear valmistaa työvaatteita kaikille toimialoille, ja suurin osa tuotteista tehdään yrityksen omissa tehtaissa Virossa. Perheyrityksessä on jo vuosia panostettu siihen, että tuotteiden toimitusketju aina materiaaleista viimeistelyyn on mahdollisimman läpinäkyvä.

– Haluamme varmistaa, ettei tuotteidemme valmistusketjussa ole esimerkiksi ihmisoikeus- tai muita sosiaalisia loukkauksia. Me tiedämme, millaisissa oloissa ja missä vaatteemme on valmistettu ja pystymme kertomaan sen myös asiakkaillemme. Koko henkilökuntamme on sitoutunut vastuullisuusperiaatteisiimme.

Image Wearin malliompelimossa valmistuvat ensimmäiset mallikappaleet uusista työvaatteista.

Ympäristö kiittää, kun työvaatteilla on pitkä elinkaari

Tukiainen painottaa, että toimitusketjun läpinäkyvyyden lisäksi ympäristöasiat kiinnostavat asiakkaita toimialasta riippumatta. Esimerkiksi työvaatteiden mahdollisimman pitkä elinkaari on yksi suurimmista ympäristö- ja vastuullisuusteoista.

– Tuotteidemme taustalla on vuosien ammattitaito, huolellinen suunnittelutyö sekä työvaatteille kehitetyt laadukkaat ja kulutusta kestävät materiaalit, joilla varmistamme työvaatteille mahdollisimman pitkän käytön. Valmistamme vaatteet aina ympäristöä ajatellen ja hyödynnämme myös jätemateriaalin, vastuullisuusjohtaja jatkaa.

Image Wearin Aarre-palvelu kierrättää työvaatteita yrityksen sisällä työntekijältä toiselle. Näin hyväkuntoiset työvaatteet pysyvät käytössä niiden käyttöiän loppuun asti.

Image Wear tarjoaa asiakkailleen useita ratkaisuja, joiden avulla työvaatteet pysyvät tehokkaassa käytössä pitkään esimerkiksi Vaatelaastarilla paikkaamalla tai käytettyjen työvaatteiden Aarre-palvelun avulla. Lisäksi tarjolla on Kierre®-kierrätyspalvelu, joka antaa käyttöikänsä päähän tulleille vaatteille uuden elämän kestävien ja uudelleen kierrätettävien Cliff®-komposiittituotteiden raaka-aineena.

– Tuplaamalla vaatteen käyttöiän vähennämme 40 % ilmastopäästöjä, joten sillä on suuri merkitys, Tukiainen summaa.

Tilaa vaatteet parempiin työpäiviin verkkokaupastamme!