Woolpower – merinovillaisia alusasuja eri olosuhteisiin

Woolpower-tuotteet Image Wearilta kuva Woolpower

Woolpower, Ruotsin Östersundissa 1969 perustettu vaateyritys, on tunnettu kestävistä ja laadukkaista merinovillaisista alusasuista ja asusteistaan. Ullfrotté AB kehitti yhteistyössä Ruotsin puolustusvoimien, tutkijoiden, lääkäreiden ja selviytymisasiantuntijoiden kanssa 1970-luvun alussa Ullfrotté Originalin, joka koostuu hienokuituisesta merinovillasta, polyamidista ja polyesteristä sekä ilmasta. Nykyään vaatteiden tuotemerkki on Woolpower.

Vastuullisesti langoista tuotteiksi

Woolpower valmistaa itse niin vaatteensa kuin sukkansa langoista lähtien valmiiksi tuotteiksi asti omassa Östersundin tehtaassaan. Lähituotannolla Woolpower pystyy varmistamaan vastuulliset tuotantomenetelmät. Kaikessa tekemisessä huomioidaan sekä ympäristö että työntekijöiden työympäristö. Ompelijat kiinnittävät valmistamansa vaatteen sisälle oman nimilappunsa – käytäntö tuo sekä vastuun että ylpeyden omasta työstä.

Yritys ostaa merinovillan suoraan valmistajilta varmistaen samalla, että he huolehtivat lampaiden hyvinvoinnista. Merinovilla on peräisin Patagoniasta, Etelä-Amerikan mantereen eteläkärjestä eli Uruguaysta ja Argentiinasta. Woolpower haluaa tukea alueen lampaankasvatusta, koska lampaanhoidolla on tärkeä rooli Patagonian köyhtyneen maaperän pelastamisessa. Laiduntaessaan lampaat levittävät siemeniä ja auttavat maaperän kasvustoa uusiutumaan. Villa pestään ja värjätään Saksassa sekä kehrätään Romaniassa.

Woolpowerin tuotanto on sertifioitu ISO9001- ja ISO14001-standardien mukaisesti. Tuotannon hukkamateriaaleista valmistetaan huopapohjallisia ja -tohveleita sekä istuintukia. Ullfrotté Original -neulokselle on myönnetty Öko-Tex-standardi 100, joka kertoo, ettei tuote sisällä haitta-aineita kuten torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Woolpower-villafrotee – merinovillaa, polyamidia ja ilmaa

Ullfrotté Original on froteeneulosta, jonka toinen puoli on sileää neulosta ja toinen puoli froteelle ominaisia silmukoita. Pöyheistä silmukoista ja villan kiharista kuiduista muodostuu ilmaa hyvin sitova trikooneulos. Materiaalista jopa 80 % on ilmaa, minkä ansiosta neulos eristää ruumiinlämpöä todella hyvin. Mitä paksumpi ilmakerros vartalon ympärillä on, sitä enemmän lämpöä sitoutuu. Ilma ei johda merkittävästi lämpöä pois iholta, toisin kuin tekstiili. Koska ilmava trikoo koskee ihoa vain vähän, neuloksessa on vähemmän kohtia, joiden kautta ruumiinlämpö pääsee siirtymään pois.

Ilmava froteeneulos siirtää kosteuden pois iholta. Ruumiinlämmön kohotessa iho alkaa hikoilla ja ilmanpaine vaatteiden alla kasvaa. Kosteusmolekyylit pyrkivät ulos kylmempään ilmaan, jossa on matalampi paine. Ilmavassa materiaalissa käytetyt kuidut auttavat kosteutta siirtymään pois iholta. Ominaisuus helpottaa lämmönluovutusta liikunnan aikana ja auttaa pitämään ihon kuivana sekä lämmönsäätelyn tasapainossa. Materiaalista saadaan paras hyöty, kun se samanaikaisesti sitoo lämpöä ja siirtää hikeä iholta. Ullfrotté Original sitoo lämpöä myös kosteana.

Merinovilla on hienokuituista, pehmeää ja kiharaa, ja se soveltuu erinomaisesti ihoa vasten käytettäviin vaatteisiin. Ullfrotté Originalissa käytettävän villakuidun paksuus on 22 mikrometriä eli millimetrin tuhannesosaa; mitä pienempi luku, sitä hienompi kuitu ja sitä pehmeämpi iholla. Villalla on hienoja ominaisuuksia, mutta kestävyys ei ole sen parhaita puolia. Woolpower-tuotteisiin on lisätty polyamidia ja polyesteriä parantamaan kestävyyttä.

Saumatonta mukavuutta

Woolpower pyöröneulekone

Woolpowerin merinovillaiset alusasut ja päähineet ovat kuin toinen iho. Ne ovat ohuita ja saumattomia eivätkä hankaa, kutita tai hiosta. Paitojen rungot, hihat ja lahkeet neulotaan pyöröneulekoneilla saumojen minimoimiseksi.

Neulotut osat pestään ja kutistetaan vesipesussa, jotta neuloksesta saadaan vahvempi. Pehmeiden ja istuvien tuotteiden salaisuus on, että osien kuivuttua ne muotoillaan metallilesteillä lämmön ja höyryn avulla.

Woolpower Lite – viileämpi vaihtoehto

Woolpower Lite on sileää neulosta, jolla on vähemmän kontaktipisteitä ihoon kuin froteeneuloksella. Sileä neulos sitoo vähemmän ilmaa kuin froteeneulos.

Lite sopii ympärivuotiseen käyttöön ja erityisesti lämpimiin olosuhteisiin, koska se kuljettaa liian lämmön tehokkaasti pois iholta. Lite tuntuu lämpimällä säällä mukavan viileältä ihoa vasten ja lämmittää mukavasti ilman viiletessä.

Woolpower Protection suojaa kuumuudelta, tulelta ja sähköisen valokaaren vaaroilta

Woolpowerin valikoimassa on myös palosuojattuja Protection-alusasuja – kuumuudelta ja tulelta suojaava vaatetus EN ISO 11612: A1 B1 C1 sekä suojavaatetus sähköisen valokaaren aiheuttamaa vaaraa vastaan IEC 61482-2:2009 lk 1 (4kA). Villa on materiaalina heikosti syttyvää eikä se sula. Näiden ominaisuuksien ansiosta ihoa vasten oleva villavaate suojaa vakavilta palovammoilta. Woolpower Protection on merinovillan, viskoosin (Lenzing FR®) ja antistaattisen kuidun yhdistelmä. Patentoitu neulontatekniikka tekee Protection-materiaalista sekä palonkestävän että mukavan käyttää.

Helppohoitoiset villa-alusasut

Villan hyviin ominaisuuksiin kuulu, ettei vaatteita ole välttämätöntä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Toisinaan pelkkä tuuletus raittiissa ulkoilmassa riittää.

Villalla on itsepuhdistuva ominaisuus: se sitoo ja neutraloi hajuja erinomaisesti muihin kuituihin verrattuna. Tästä syystä villatuotteet ovat helppohoitoisia, eivätkä haise, koska villan keratiini tuhoaa iholta hajuja aiheuttavia bakteereja. Villakuidun ydin koostuu kahdenlaisista soluista, jotka imevät eri määrän kosteutta. Toiset solut turpoavat ja aikaansaavat jatkuvan liikekitkan näiden kahden solun välille.

Ullfrotté Original ja Woolpower Lite -tuotteet ovat helppohoitoisia: voit pestä ne 60 asteen konepesussa samanväristen tuotteiden kanssa. Voit pestä ne miedolla saippuapohjaisella pesuaineella tai kokonaan ilman pesuainetta. Nurinpäin pestynä tuotteiden käyttöikä pitenee.

Ruotsin ja Norjan puolustusvoimat sekä monet suuret teollisuuden asiakkaat ovat pitäneet 60 asteen pesulämpötilaa ehdottomana vaatimuksena. Kosteat vaatteet ja 20–40 asteen lämpötila tarjoavat erinomaiset kasvuolosuhteet bakteereille, ja tietyt bakteerit kuolevat vasta, kun vaatteet pestään 60 asteessa. Ullfrotté Originalista valmistetuille välikerrosasuille riittää yleensä 40 asteen pesu, sillä niitä ei pueta ihoa vasten eivätkä näin kerää likaa iholta.

Parhaan lopputuloksen saat rumpukuivaamalla tai tasokuivaamalla vaatteet. Tuotteet voit kuivata kuivausrummussa keskilämmöllä. Vaatteet kutistuvat hieman, mutta ne ovat joustavia ja mukautuvat vartalon muotoihin miellyttävästi. Luonnonmateriaalista valmistetut froteetuotteet saattavat nyppyyntyä käytössä, mikä ei kuitenkaan heikennä niiden ominaisuuksia.

Tutustumiskäynti Östersundin tehtaalle

Image Wearin Tytti WoolpowerillaNeljä imagewearilaista – Itä-Suomen aluepäällikkö Matti, Suurasiakas-tiimin avainasiakaspäällikkö Tytti, Länsi-Uudenmaan aluepäällikkö Niina ja toimitusjohtajamme Jari – kävi Östersundin tehtaalla tutustumassa syvemmin Woolpowerin tuotantoon. Monivaiheinen tuotantoprosessi sisältää niin langan kosteutusta, neuloksen lepuutusta, useita pesu- ja kuivauskertoja kuin ainutlaatuisen, käsityötä muistuttavan ompeluvaiheen. He pääsivät myös itse kokeilemaan tuotteiden saumausta.

Autamme löytämään sopivat Woolpower-tuotteet työpäivääsi

Image Wearin valikoimasta löydät merinovillaisia Woolpower-alus- ja välikerrosvaatteita. Woolpower-tuotteet sopivat hyvin kerrospukeutumiseen ja muodostat niistä sopivan kombinaation vaihteleviin säihin. Tutustu tuotteisiin verkkokaupassamme tai myymälässämme, tai ota yhteyttä. Yhteystietomme löydät täältä. Autamme sinua löytämään sopivat tuotteet työpäivääsi.

 

Image Wear logo

 Parempia Työpäiviä Image Wear