Lahden kaupunki

Lahden kaupungin ensimmäiset Kierre®-penkit sijoitettiin leikkipuistoon. Positiiviset kokemukset toivat idean uusia myös koirapuiston penkit.

Kierre®-penkit vuoden 2021 ympäristöpääkaupunkiin

Kun Lahden kaupungin ympäristöpääkaupunkivuosi 2021 lähestyi, Image Wearin myyntipäällikkö Elina Malkamäki päätti tarttua puhelimeen ja kutsua Lahden kaupungin hortonomi Kati Konivuoren tutustumaan Image Wearin Lahden myymälän Kierre®-kierrätyskomposiittipöytään. Kati ihastui ideaan - Kierre®-kalusteiden kierrätysteema sopii erinomaisesti tulevalle ympäristöpääkaupungille.

Ensimmäiset penkit leikkipuistoon

Kati ja Elina polkaisivat penkkiprojektin käyntiin. Yhden leikkipuiston puupenkkeihin oli toistuvasti kohdistunut ilkivaltaa. ”Kun joku lopulta jopa poltti penkit, totesimme, etteivät puiset penkit tässä puistossa kestä. Päätimme kokeilla kestäväksi havaitsemaamme komposiittia uusien penkkien materiaaliksi. Kestävyyden lisäksi helppo puhdistettavuus on plussaa: spraymaalit ja töhryt saa näppärästi pinnoista pois”, toteaa Kati.

Muutamien viestittelyjen jälkeen löytyi sopiva penkkivaihtoehto. Kierre®-penkit tulivat valmiiksi kasattuna, joten niiden asentaminen oli helppoa. Uudet penkit ovat saaneet olla rauhassa ja pysyneet siisteinä.

Kierre®-kierrätyskomposiittipenkit myös koirien ulkoiluttajille

Positiiviset kokemukset toivat idean uusia myös koirapuiston penkit. Puupenkit olivat kovilla innokkaiden koirien hyppyalustoina. Karvaiset kaverit yrittävät toisinaan myös teroittaa hampaitaan penkkien kulmiin. Penkkien jalat ovat naamakirja, johon koirat merkkaavat viestejä kavereilleen. Koska kierrätyskomposiitti on sekä kestävä että pestävä, se on mainio vaihtoehto koirapuistoon. Materiaali kestää tarvittaessa myös painepesua.

Leikkipuiston penkit ovat perinteisiä, selkänojallisia penkkejä. Koirapuistoon valittiin selkänojattomat, joissa voi vaihtaa katselusuuntaa ja istua kummin päin haluaa. Penkeille on mukava istahtaa seuraamaan koirien iloista temmellystä.