Image Wear mukana vesivastuullisuuden pilottihankkeessa
Image Wear on mukana Suomen vesistösäätiön Kuinka tulla vesivastuulliseksi yritykseksi 2030? -pilottihankkeessa. Yrityshankkeessa kehitetään yhdessä asiantuntijoiden ja pilottiyritysten kanssa palvelumallia pienten ja keskisuurten yritysten vesivastuullisuustyön aloittamiseksi.
Vedelläkävijät ovat vesivastuullisuuden edelläkävijöitä
Vedelläkävijät-yritysvastuuhanke tukee Suomen päämäärää tehdä yrityksistään maailman vesivastuullisimpia vuoteen 2030 mennessä. Yritysten vesivastuullisuus yritysten veteen ja sen käyttöön liittyvää toimintaa niin sosiaalisesta, kulttuurisesta, ympäristöllisestä kuin taloudellisesta näkökulmasta.
Hankkeessa kehitetään Yritysten vesivastuu 2030 -palvelukonseptia. Pilottiyrityksiä on mukana seitsemän: Image Wear, Rapala, Savon Kyynel, Putinki, Suur-Savon Sähkö, Oravi ja Ralf Ajalin. Lue lisää hankkeesta täältä.
Yritysten vesivastuuleirillä ideoitiin palvelukonseptia
Osallistuimme Suomen vesistösäätiön järjestämälle Yritysten vesivastuullisuusleirille, joka on osa pilottihanketta. Heponiemen leirikeskuksessa Karjalohjalla järjestetyllä leirillä kuultiin mm. terveisiä YK:n vesikonferenssista ja opittiin, että vesi on muutakin kuin H2O:ta. Ei riitä, että keskitytään vain veteen, vaan pitää ottaa huomioon koko vesiluonto ja yritysten toiminnan vaikutukset siihen.
Vesivastuuleirillä kehitettiin ja ideoitiin yhdessä palvelukonseptia. Kuvassa Karoliina Vilander Suomen vesistösäätiöstä, Saara Leppänen Suomen vesifoorumista ja Kati Tukiainen Image Wearilta.
Leiriläiset pääsivät osallistumaan Gaia Consultingin järjestämään Vesivastuuklinikkaan, jossa tutkittiin, missä kohtaa vesi näkyy yrityksen arvoketjussa. Klinikalla tutkittiin yritysten toiminnan veteen mahdollisesti aiheuttavia riskejä. Kuvassa vesi on merkitty sinisillä Post-it-lappusilla.