Hiljainen kansakin viihtyy Image Wearin vaatteissa

Image Wearin työvaatteita löytyi myös Hiljainen kansa installaatiosta Käpylän pellolla.

Kehitys- ja vastuullisuusjohtajamme Kati poikkesi syyslomalla tervehtimään Hiljaista kansaa. Hiljainen kansa on joukko turve- ja heinäpäisiä hahmoja Viitostien varrella, noin 30 km Suomussalmen keskustasta Kuusamoon päin. Kirkkaassa syysauringossa seisova tuhatpäinen ryhmä houkutteli pysähtymään ja katsomaan hahmoja vähän lähempää.

Hiljainen kansa teoksesta löytyi myös Image Wearin vanhoja työvaatteita - kuvassa postimies


Hymy nousi Katin kasvoille heinäpäiden vaatteita lähemmin tarkastellessaan. Joukossa oli useiden alojen ammattilaisia tutuissa työvaatteissa. ”Hahmoilla oli niin Postin T-paitaa ja lippalakkia kuin jopa Laitoston aikaisia työvaatteita. AluksiHiljainen kansa installaatiosta löytyi Laitoston työvaatteitanäytti, että työvaatteita on vain muutamia. Mitä pidemmälle käveli, yhä enemmän tuttuja vaatteita löytyi”, kertoo Kati. Koska Kati työkseen miettii myös työvaatteiden elinkaaren pidentämistä, hän toteaa nauraen: ”Onhan tämäkin hieno tapa pidentää työvaatteen käyttöikää.”


Hiljainen kansa on seissyt Käpylän pellolla kesästä 1994 lähtien. Ensimmäisen kerran heinäpäiset ja tikkuvartaloiset hahmot on rakennettu 1988 Reijo Kelan Ilmarin Kynnös -esitykseen Karhulanvaaran suoralle. 1990 hahmot pystytettiin uudelleen, kun Ilmarin Kynnös nauhoitettiin televisioon, Heinäpäät ovat jopa käyneet ”isolla kirkolla”. 700 hahmoa seisoi Tuomiokirkon portailla, kun Kainuun maakunta esittäytyi Senaatintorilla.