Joustavat suojavaatteet läpäisevät katsastajien tiukan seulan – kotimainen Image Wear kehittää ratkaisuja, joissa viihdytään vaativissakin olosuhteissa

A-katsastus on käyttänyt Image Wearin työvaatteita jo useita vuosia. Suojaavat ja kestävät vaatteet saavat myös painatukset Image Wearin omassa painopalvelussa.

Työvaatteilla on väliä varsinkin silloin, kun niiltä vaaditaan erityisen paljon suojaa ja kestävyyttä. Kuitenkin vasta vaatteiden oikea istuvuus ja käyttömukavuus tekevät työpäivistä aidosti parempia, vaativista olosuhteista huolimatta. Tämä on huomattu myös A-Katsastus-konsernissa, jossa noin 700 henkilöä pukeutuu kotimaisen Image Wearin kehittämiin ja valmistamiin suojavaatteisiin.

A-katsastus on valinnut työntekijöilleen joustavat ja kestävät työvaatteet Image Wearin valikoimista.


– Olemme tilanneet Image Wearilta työvaatteita jo toistakymmentä vuotta. Vaatteiden käyttäjät jakautuvat pääosin A-Katsastuksen katsastajiin ja Ajovarman tutkinnonvastaanottajiin, A-Katsastus-konsernin aluejohtaja Jussi Katajamäki kertoo.

A-Katsastuksella on käytössä työ- ja suojavaatteita päästä varpaisiin aina päähineistä shoftshell-takkeihin ja kauluspaidoista turvakenkiin asti. Osaan suojavaatteista painetaan Image Wearilla A-Katsastuksen tai Ajovarman logo. 

Yhteistyöllä entistä mukavampaa työpukeutumista

A-Katsastuksen käyttämät suojavaatemallit uusitaan aika ajoin, ja tätä valmistellaan suojavaateprojektissa, jossa on mukana katsastajia, tutkinnonvastaanottajia, esihenkilöitä, luottamushenkilö, työsuojelupäällikkö ja hankintajohtaja sekä Image Wearin edustaja. Yhteisessä projektissa valikoidaan ja kehitetään katsastukseen ja kuljettajantutkintoon sopivat suojavaatteet. 

– Uusimmat suojavaatteet on koettu erityisen mukaviksi jousto-ominaisuuksiensa ansiosta, ja ne myös näyttävät nykyaikaisilta. Myös kuoritakki huomiovärityksellä on kerännyt kiitosta, Katajamäki kehuu. 

Image Wearin avainasiakaspäällikkö Janne Vettenranta kertoo, että lähes kaikki suuret yritykset ja yhteisöt valitsevat työvaatteisiinsa ominaisuuksia, jotka sopivat juuri heidän tarpeisiinsa. Myös vaatteiden ulkoasu halutaan yksilöidä oman brändin mukaiseksi.

– Joidenkin asiakkuuksien kanssa lähdemme yhdessä kehittämään täysin heille räätälöityjä innovaatioita. Kehitysyksikkömme on jatkuvasti ajan hermoilla – kuuntelee ja vastaa asiakkaidemme tarpeisiin.


Image Wear innovoi tuotteita, mutta myös uusia tuotantotapoja ja palvelumalleja yhdessä asiakkaiden kanssa.

Kehitystyössä tavoitteena olla työvaatealan edelläkävijä

Kehityspäällikkö Emma Kaappa vahvistaa, että Image Wearin kunnianhimoisena tavoitteena on omaksua työvaatealan uudet ratkaisut ensimmäisenä.

– Seuraamme työvaatealaa tarkasti. Käymme esimerkiksi messuilla ja konferensseissa sekä osallistumme webinaareihin. Pidämme myös silmällä alan kiinnostavimpia toimijoita, ja teemme yhteistyötä eri tutkimus- ja oppilaitosten kanssa.

Kaappa muistuttaa, ettei Image Wear tee innovaatioita pelkästään tuotteisiinsa liittyen, vaan se kehittää jatkuvasti myös esimerkiksi uusia tuotantotapoja ja palvelumalleja, kuten asiakkaiden kanssa yhdessä suunnitellun Työvaatelainaamon.

Vaikka kehitys kulkee koko ajan eteenpäin, on työvaatealalla yksi pysyvä ja koko ajan kasvava trendi: mukavuus.

– Ja se on yhtä kuin istuvuus, joustavuus ja tarkoituksenmukaisuus. Näitä kehittämällä teemme monien työpäivistä parempia.

Tilaa vaatteet parempiin työpäiviin verkkokaupastamme!