Viilennysliivi - Suojaudu kuumuudelta

Viilennysliivi - Suojaudu kuumuudelta

Suojaudumme kylmältä ja sateelta, miksi siis ei myös kuumuudelta. Yhdessä lääketieteellisten laitosten kanssa ammattilaisille kehitetty viilennysliivi on ratkaisu kuumiin työolosuhteisiin.

Mitä tapahtuu, kun kehosi taistelee kuumuutta vastaan?

Nihkeä iho ja hikoilua, epämukava olo, väsymystä, syke ja hengitys kiihtyvät. Nämä ovat yleensä ensimmäisiä oireita kehon taistellessa kuumuutta vastaan. Jos kuumuus jatkuu, oireina voi olla myös keskittymiskyvyn herpaantuminen, reaktiokyvyn hidastuminen, päänsärky ja huimaus, jopa sekavuus. Pahimmillaan lämpöstressi voi johtaa uupumukseen, kouristukseen tai aivohalvaukseen.

Viilennysliivi ehkäisee lämpöstressiä

Liiallinen lämpö on vaara työturvallisuudelle ja terveydelle sekä rajoittaa fyysisiä toimintoja, työkykyä ja tuottavuutta. Jo 24–26°C lämpötilat laskevat työkykyä ja työn tuottavuutta. 33–34°C lämpötilassa kohtalaisella työteholla työskentelevä menettää 50 % työkyvystään. Fyysistä rasitusta vaativissa tehtävissä kuumuus on erityisen vaarallista.

Viilennysliivi auttaa välttämään lämpöstressin oireita. Se pitää olon mukavan viileänä, vähentää hikoilua sekä alentaa sykettä ja kehon lämpötilaa. Samalla keskittymis- ja suorituskyky paranevat. Viilennysliivi nopeuttaa myös palautumista.

Image Wear Viilennysliivi helpottaa oloa kuumissa työskentelyolosuhteissa

Käyttökohteita

Kuumuus, univormut, suojapuvut ja raskaat varusteet altistavat lämpöstressille. Viilennysliivi sopii erinomaisesti esim. armeijan, poliisin ja vartiointityön univormujen alle. Myös terveydenhuollon suojavaatteiden alla liivi helpottaa oloa esim. leikkaussalissa, röntgenissä, tartuntatautiosastoilla tai näytteenotossa.

Viilennysliivi sopii myös vapaa-aikaan moottoripyöräilystä urheiluun. Urheilussa esim. F1-kuskit, Tour de Francen pyöräilijät, jalkapalloilijat ja erilaiset olympiaurheilijat käyttävät viilentävää liiviä joko suorituksen aikana tai suorituksesta palautumiseen.

 

 Image Wear lääkärintakki ja viilennysliivi

Viilennysliiviä on helppo käyttää

Viilennysliivin voi jäähdyttää jo alle 18°C huoneenlämmössä. Jääkaappi nopeuttaa jäähdytystä, jos liivin tarvitsee nopeasti takaisin käyttöön. Liivin alle puetaan alusvaate ja päälle mielellään jokin päällisvaate.  Liivi pysyy viileänä 1–4 tuntia. Pakastimessa jäähdytetty liivi pysyy viileänä pidempään, mutta sen pitää antaa lämmetä vähintään 5 minuuttia ennen pukemista.

Liivi on helppo puhdistaa. Tarvitset vain vettä tai desinfiointiainetta ja puhdistusliinan.

Image Wear Viilennysliivi on helppohoitoinen

Viilennysliivin ominaisuudet

Viilennysliivi toimii äärimmäisissä lämpötiloissa ja eri kosteustasoilla. 100 % biopohjainen PCM-materiaali ja 100 % biohajoava. Tuote on REACH-rekisteröity ja USDA-sertifioitu biopohjainen tuote. Viilennysliivi on myrkytön ja vaaraton, ei sisällä syövyttäviä aineita eikä ole haitallinen nieltynä tai haavaan osuessa. Liivin viilennysaine on 20 % vettä kevyempi. Liivi ei kondensoi kosteutta. Uudelleenkäytettävä viilennysliivi on kestävä ja heikosti syttyvä. Liivi on yhden koon unisex-malli. Tuotteella on vuoden takuu.

 

Image Wear Viilennysliivi suojaa kuumuudelta

Tilaa verkkokaupasta: https://imagewear.fi/products/viilennysliivi

Image Wear Työvaatteet – Parempia Työpäiviä!