Kierre-kierrätyskomposiitista valmistettu puistonpenkki on valmistettu käytetyistä, työhön kelpaamattomista työvaatteista. Lisäksi kierrätetty muovipelletti vahvistaa penkin rakennetta.

Kierre®-tuotteet

vanhat työvaatteet hyötykäyttöön

Kierre®-kierrätyskomposiittituotteet

Aina käytöstä poistettujen tai ylijäämätuotteiden tekstiilimateriaaleja ei voida hyödyntää uusiin tuotteisiin sellaisenaan. Tekstiilisen elinkaarensa lopussa olevat työvaatteet on mahdollista kierrättää raaka-aineeksi kestäviin ja uudelleen kierrätettäviin komposiittituotteisiin. 

Kierre®-tuotteet ovat täysin kierrätettävää komposiittia, jonka valmistusmateriaalista 48 % on käytettyjä työvaatteita ja 48 % kierrätysmuovia. Komposiittituotteet ovat pitkäikäisiä – niiden arvioitu elinikä on noin 50 vuotta. Elinkaarensa päässä ne pystytään kierrättämään taas uusiksi tuotteiksi. Kierre®-komposiittituotteet ovat 40 % vahvempia kuin vastaavat muovituotteet ja ne hylkivät kosteutta, vettä, öljyä, rasvaa, happoja ja suoloja. 

Kierre®-komposiittituotteet
SISÄ- JA ULKOKÄYTTÖÖN

Kierre®-komposiittituotteita voi tehdä sekä sisä- että ulkokäyttöön. Testasimme komposiittimateriaalin pakkasenkestävyyttä ja palamisominaisuuksia.

Käytetyistä työvaatteista uusiksi tuotteiksi

Kierre®-tuotteiden valmistus

Kierre®-komposiittituotteet - 48 % kierrätettyä tekstiiliä, 48 % kierrätysmuovia ja 4 % sidosaineita. Mutta miten tuotteet valmistetaan?

Lue lisää valmistuksesta

Tuotevalikoima

Helposti työstettävästä komposiittimateriaalista voidaan valmistaa erilaisia tuotteita niin sisä- kuin ulkokäyttöön.

Tutustu tuotevalikoimaan

Asiakasprojektit

Lahden kaupunki

Lahden kaupunki

Lahden kaupungin ensimmäiset Kierre®-penkit sijoitettiin leikkipuistoon. Positiiviset kokemukset toivat idean uusia myös koirapuiston penkit. Kierre®-penkit vuoden 2021 ympäristöpääkaupunkiin Kun Lahden...

Jatka lukemista
Cireco Finland

Cireco Finland

Kierre®-penkit Nokian Tehdassaareen Kiertotalouden mukaisen rakennetun ympäristön toimija Cireco Finland Oy on tuonut Nokian Tehdassaareen Kierre®-kierrätyskomposiittipenkit alueen kävijöiden iloksi.   Idea syntyi koiralenkillä...

Jatka lukemista
Tampereen kaupunki

Tampereen kaupunki

Matonpesun lomassa voi nauttia auringosta Tampereen Infra Oy ja Tampereen Sarka Oy toteuttivat yhdessä Image Wearin kanssa Kierre®-kierrätyskomposiittipenkit...

Jatka lukemista
Näytä kaikki