Repair Friday tulee taas!

Repair Friday tulee taas!

Black Fridayn sijaan Image Wearin myymälöissä ja imagewear.fi-verkkokaupassa on perinteisesti Repair Friday eli PaikkausPerjantai. Tänä vuonna PaikkausPerjantai on myymälöissä torstaina 23.11., sillä myymälät ovat perjantaina suljettuina inventaarion takia. Verkkokaupassa kampanja on to-pe 23.–24.11. Kampanjan aikana IW-työvaatteen ostaja saa kaupan päälle Vaatelaastari®-pakkauksen. Vaatelaastarin® avulla saa näppärästi paikattua pienet reiät ja näin jatkettua vaatteen elinkaarta.

Vaatteen korjaaminen ja kierrättäminen on ekoteko

Vaatelaastarilla® voi helposti ja nopeasti korjata rikki menneen työvaatteen ja pidentää sen käyttöikää. Korjaamalla pidennät tuotteen elinkaarta ja säästät luontoa.

Image Wear tekee yhteistyötä Suomen Vesistösäätiön kanssa puhtaiden vesien säilymisen puolesta.

Korjaamisen lisäksi kannustamme myös kierrättämään työvaatteet. Tarjoamme erilaisia uudelleenkäyttö- ja kierrätyspalveluita, joiden avulla työvaatteet voidaan käyttää loppuun asti.

Tärkein ekoteko on, että työvaatteet valmistetaan laadukkaista, kestävistä, työvaatteille kehitetyistä materiaaleista. Mitä kauemmin vaate on alkuperäisessä käytössä, sitä enemmän suojelemme ympäristöä.

Yhteistyössä Vesistösäätiön kanssa teemme työtä puhtaampien vesien puolesta Suomessa.

Suomen vesistösäätiö ja Image Wear tekevät yhteistyötä puhtaan veden puolesta

Suomen vesistösäätiö on voittoa tavoittelematon toimija, joka tekee töitä hyvinvoivien ja puhtaiden vesien puolesta. Säätiö edistää vesistöjen suojelua ja kestävää käyttöä sekä osallistuu vesistöjen kunnostamiseen.  ”Vesiin voi vaikuttaa monilla - isoilla ja pienillä - valinnoilla työssä ja kotona, joka päivä. Vesivastuullisuutta on esimerkiksi veden käytön vähentäminen, vesien suojeleminen haitallisilta aineilta ja tietoisuuden lisääminen omasta toiminnastaan vaikkapa kuluttajana ja mökkiläisenä”, sanoo Suomen vesistösäätiön sisältöjohtaja Liisa Hämäläinen.

Tekstiilialan tuotantoketjut ovat pitkiä ja niissä käytetään runsaasti vettä. ”Koska Image Wearilla ei pienenä toimijana ole suuria mahdollisuuksia vaikuttaa toimittajiemme prosesseihin, tuemme Suomen vesistösäätiön toimintaa vesistöjen tilan parantamisessa”, kertoo Image Wearin vastuullisuusjohtaja Kati Tukiainen ja jatkaa: ”Samalla haluamme tutkia, miten voimme parantaa omaa vesijalanjälkeämme ja tuoda esille vesiensuojelun tärkeyttä sekä sitä, että jokainen voi tehdä oman vesiensuojeluteon käyttämällä vaatteet loppuun.”

Vesien puhtaana säilyminen on meille Image Wearilla niin tärkeää, että aloitimme yhteistyön Suomen Vesistösäätiön kanssa.
Vesivastuullisen kuluttamisen resepti

Suomen vesistösäätiön ja Image Wearin yhteinen vesivastuullisen kuluttamisen resepti koostuu seuraavista aineksista:

  • Lainaa kaverilta ja kaverille
  • Osta hyvin tehtyä ja vain tarpeeseen
  • Kohtelemalla vaatettasi hyvin kohtelet hyvin myös luontoa ja itseäsi
  • Käytä, pese, korjaa ja kierrätä
  • Käytä biohajoavia pesuaineita
  • Vältä turhia pesukertoja – tuuletus korvaa usein pesun

 

Image Wear

Image Wear Parempia Työpäiviä